Nederlands    English    espa˝ol    franšais    Deutsch   

Routekaart:

Hoe komt u bij de herberg?

bordSinds de midden-middeleeuwen vanaf ongeveer 1100 trokken vele pelgrims o.a. vanaf Vézelay op weg naar de H. Jacobus in Noord-West Spanje. Uit oude getuigenissen blijkt dat pelgrims via Jouy en Augy Sur Aubois kwamen. De herberg is dan ook gelegen aan een oude pelgrimsroute.

De herberg ligt aan de route van de Pelgrimsweg van Vézelay, variant via Nevers - Augy sur Aubois en aan de GR 654 deel twee. Deze voert vanaf Nevers door de buitenwijken via het prachtige landschap naar Apremont-sur-Allier, Sancoins, langs o.a. het Canal du Berry naar onze sfeervolle en warme herberg. Deze Gr 654 deel 2 is gelijk aan de route St. Jacques vanaf de brug bij Nevers tot aan het einde van deze route.

Vaak is het zo dat de GR wegen meer kilometers aangeven dan andere routes. In het geval van Nevers- Augy- St.Amand- Montrond is dit net omgekeerd: de Gr route 654 via Nevers- Augy- St.Amand- Montrond is 17 kilometer korter dan andere routes bijv. over St.Pierre - le- Moutier naar St.Amand- Montrond!! Dus: voor oplettende lopers is dit gemiddeld één dagetappe minder en dus ook de kosten van een dag minder pelgrimeren bespaard!

Fietsers bereiken onze pelgrimsopvang door de route "Langs Oude Wegen" van Clemens Sweerman te volgen naar Sancoins, Jouy en dan richting Augy sur Aubois te rijden via de door bordjes en pijlen aangegeven route. Het bord naar de herberg staat ongeveer 1 km na Jouy.

De herberg is gelegen naast het kerkhof, aan de weg La Croix.

Afstanden: Nevers ligt op ongeveer 45 km, Apremont op 28 km, Grossouvre op 20 km en Sancoins op ongeveer 9 km.


Auberge Nos Repos weergeven op een grotere kaart

Voor meer informatie over deze route en overnachtingsmogelijkheden zie de website:

www.voiedevezelay.eu/nl

 

www.pelgrims.nl
Vragen? mail naar René Heinrichs
Technische vragen? mail naar de webmaster